Spitalele din Ungaria, invadate de pacienti romani

Spitalul “Diosszilagyi Samuel” din Mako, o localitate din Ungaria aflata la circa 20 de kilometri de granita cu Romania, este plin de pacienti din vestul tarii, astfel ca personalul medical a inceput chiar sa vorbeasca limba noastra.

“Venirea pacientilor romani aduce un venit in plus spitalului. Ei vin pentru diagnosticare, analize de laborator, operatii, in special laparoscopice, dar si pentru interventii care necesita internare de o zi. Acum vin si pentru reabilitari. Respecta ce le spunem, pot sa spun ca sunt bolnavi buni”, a declarat Streitman Karoly, seful Sectiei de Pediatrie a Spitalului din Mako.

Romanii aduc unitatii in jur de 10-15 milioane de forinti pe an, ceea ce reprezinta cam 35.000-53.000 de euro. “Reforma care a inceput in Romania acum, in Ungaria a avut loc in urma cu 3 sau 4 ani. Au fost si la noi reduse paturile, au fost inchise spitalele mici, posturi de directori au fost desfiintate unde nu era rentabilitate”, a explicat Aurelia Dehelean, directorul adjunct al unitatii medicale.

Sursa: Adevarul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns