Spitalele descentralizate ar putea intra mai usor in faliment

Anuntul facut de ministrul Sanatatii referitor la trecerea a 373 de unitati sanitare in subordinea administratiilor locale pana la 1 iulie provoaca neliniste in randul celor implicati in acest proces. Chiar daca descentralizarea spitalelor este asteptata de foarte mult timp, exista temerea ca neaplicarea unui program coerent, structurat, va impinge Sanatatea la faliment.

“Finantarea spitalelor este o problema si poate reprezenta o problema si mai serioasa. Vrem sa eliminam riscul ca unitatile sanitare sa vina in bratele noastre si sa ne trezim ca nu avem bani. Nu aceasta a fost discutia initiala. Principiul descentralizarii a fost ca decizia administrativa sa vina insotita de resursele financiare. ce a fost alocat pentru sanatate trebuie sa urmeze descentralizarea deciziei”, a declarat Liviu Dragnea, presedintele Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania.

“Nu s-a spus absolut nimic despre modul in care se va realiza totul. Cele 373 de spitale care urmeaza sa fie gestionate de autoritatile localitatilor respective nu trebuie date asa la intamplare: chemi primarul si ii spui ca astazi ai primit spitalul X. Ce bani vor ajuta la functionarea acestor institutii?”, a declarat Vasile Astarastoaie, presedintele CMR.

Sursa: Saptamana financiara

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns