Spitalele au acumulat datorii de peste 1,3 miliarde de lei

Unitatile sanitare din Romania au datorii de peste 1,3 miliarde de lei in prezent, din cauza fondurilor putine primite de la stat si a cheltuielilor care, in unele cazuri, nu se justifica. La internare, tot mai multi medici cer pacientilor sa-si cumpere singuri seringi, perfuzoare si chiar anestezice, iar unele spitale si-au facut si stocuri pe seama bolnavilor.

“In mai toate spitalele pacientii platesc medicamentele. A fost si perioada dintre licitatii si din acest motiv nu am avut medicamente. Dar asa este peste tot. O ruda de-a mea a venit sa se interneze saptamana trecuta si a primit lista cu tot ce trebuie sa cumpere”, a declarat Vicuta Todosciuc, managerul Maternitatii “Cuza Voda” din Iasi.

O pacienta internata la maternitate a declarat ca, in unele cazuri, se mai fac si stocuri de medicamente de la pacienti, pentru cazurile de urgenta. “Pentru sala de operatie a trebuit sa-mi iau: fire, ace, seringi, anestezice, sonda, perfuzoare. Am platit si o taxa de 500 de lei pentru cezariana”, a declarat pacienta, care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

Sursa: Adevarul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns