Sindromul Down, depistat printr-un simplu test de sange

Sindromul Down ar putea fi depistat printr-un simplu test de sange efectuat mamelor inainte de nastere, in cazul copiilor la care exista suspiciuni ca ar putea dezvolta aceasta maladie, potrivit oamenilor de stiinta. Noul test va reduce semnificativ riscurile la care sunt supusi atat fatul, cat si mama in cazul testelor clasice, invazive, efectuate in prezent pentru depistarea sindromului.

Procedura va fi lansata de piata in doar cativa ani, fiind disponibila la un pret de aproximativ 30 de euro (25 de lire sterline). In prezent procedurile pentru depistarea sindromului Down implica metode invazive, care presupun recoltarea de lichid amniotic, fapt care creste riscul de pierdere a sarcinii sau chiar pe acela al dezvoltarii unei infectii. Noul test va putea fi aplicat chiar si in cazul unei sarcini de sase saptamani.

“Vom putea oferi un test sigur, ieftin, rapid si neinvaziv care se va dovedi a fi in beneficiul imediat al mamelor din intreaga lume”, a declarat Suzanna Frints, unul dintre cercetatorii care au luat parte la studiul desfasurat la Centrul Medical al Universitatii din Maascricht, Olanda.

Sursa: Daily Mail

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns