Sindicalistii din Sanatate au protestat la Cotroceni. "Solidaritatea Sanitara" contesta reducerea paturilor din spitale

Federatia Sindicala Cartel Alfa si Blocul National Sindical au organizat vineri, in fata Palatului Cotroceni din Capitala, in intervalul 09:00-11:00, un miting de protest la care erau asteptate sa participe aproximativ 4.000 de persoane. Printre protestatari s-au numarat si reprezentanti ai Federatiei “Solidaritatea Sanitara” din Romania si ai Federatiei TESA.

Federatia “Solidaritatea Sanitara” a contestat cu aceasta ocazie si Ordinul ministrului Sanatatii de reducere a numarului de paturi din spitale, pe motiv ca documentul nu respecta conditiile contractuale si legale. Federatia a solicitat Ministerului Sanatatii sa revina asupra deciziei, intrucat aceasta trebuie sa urmeze calea negocierii cu organizatiile sindicale. In caz contrar, reprezentantii federatiei au amenintat ca vor ataca masura in instanta, atat la nivelul Ministerului Sanatatii, cat si la fiecare unitate sanitara din tara.

Sindicalistii au aratat ca, in conformitate cu o prevedere din contractul colectiv de munca la nivel de ramura sanitara, Ministerul Sanatatii avea obligatia sa prezinte organizatiilor sindicale din ramura sindicala intentia fundamentala de desfiintare a numarului de paturi, urmand ca deciziile sa fie luate de comun acord.
In opinia FSS, reducerea numarului de paturi din spitale va afecta serios si salariatii, putand conduce la disponibilizari de personal. Aceasta masura va reduce chiar si calitatea serviciilor medicale.

Sursa: Cronica Romana

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns