Romanii apreciaza mai mult profesia de postas sau de profesor decat pe cea de medic

Perceptia romanilor fata de diverse meserii difera enorm fata de cea a europenilor, conform unui nou studiu. Majoritatea romanilor apreciaza mai mult profesia de postas, de preot sau de profesor decat pe cea de medic si o detesta pe cea de bancher.

Potrivit companiei de cercetare GFK Romania, care citeaza cel mai recent barometru realizat in 19 tari europene, “GFK Trust Index 2010”, profesiile cu cel mai mare grad de incredere sunt cea de pompier (cu 91%), de postas (cu 89%), de cadru militar (88%) de preot si de profesor (fiecare cu un grad de incredere de 86%) si, in sfarsit, profesia de medic cu un grad de incredere de 74%. Printre cele mai prost cotate profesii se numara cea de politican (cu 11%), de bancher, de manager de companie, de avocat, de judecator si de specialist in marketing.

Sursa: Adevarul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Un raspuns la “Romanii apreciaza mai mult profesia de postas sau de profesor decat pe cea de medic”

  1. axel A spus:

    durere mare in pix ! tot ca spagari ne vede lumea…indiferent ce vom face. si asta pana cand medicina in romania va fi platita cu bani. de atunci, s-ar putea sa-i surclasam pe pompieri. ei vor deveni spagarii care nu te scot din fum fara sa le dai o galeata de motorina pentru masina de interventie…

Lasa un raspuns