Restructurari de personal in Sanatate

Ministerul Sanatatii a definitivat un nou normativ de personal pentru unitatile sanitare cu paturi, aflat in dezbatere publica, potrivit caruia va exista un post de medic la 5-15 paturi si care da posibilitatea reducerii de personal din categoria TESA si din cea a muncitorilor.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii, normativul va avea ca efect reducerea unui numar de pana la 115 posturi din categoria TESA in unitatile sanitare unde exista excedent de personal fata de normativul din proiect. Astfel, peste 3.100 de persoane din aceste categorii vor fi restructurate.

Conform normativului, pentru sanatorii s-a prevazut un post de medic la 30-45 de paturi si un post de asistent medical la 20-30 de paturi pe tura. In cazul preventoriilor, va exista un medic angajat la 70-100 de paturi si un cadru mediu sanitar la 30-50 de paturi pe tura.

“Nu mai putem sustine un normativ de personal administrativ umflat. Trebuie sa eficientizam activitatea unitatilor sanitare. Am facut o analiza asupra situatiei la zi din spitale si am constatat ca unitati sanitare similare ca structura si adresabilitate functioneaza cu numar diferit de angajati TESA. Problema e ca cei cu o structura bogata in personal functioneaza la fel ca si ceilalti. Noul normativ va ajuta toate spitalele sa se incadreze in limita bugetara de 70% cheltuieli de personal din bugetul unitatii sanitare cu paturi incepand cu 1 ianuarie 2010”, a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

Sursa: Realitatea.net, Ministerul Sanatatii

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns