Reducerea numarului de paturi trimite in criza spitalele

Reducerea numarului de paturi din unitatile sanitare si lipsa fondurilor afecteaza din ce in ce mai mult spitalele. Tot mai multe unitati sanitare inchid anumite sectii sau aleg sa le reduca considerabil. Multi pacienti nu mai au unde sa se trateze si aleg sa isi duca suferinta pe patul de acasa.

Anica Maneliuc, de 66 de ani, din judetul Suceava e o pacienta care s-a operat in acest an de o tumoare la san si care incearca sa isi prelungeasca viata la Sectia de Radioterapie de la SJU Bacau, insa de curand a aflat ca sectia se va inchide.

“Prima data am fost la Iasi, dar acolo m-au programat abia la sfarsitul lunii august, ca era foarte aglomerat. Doctorul mi-a zis ca nu se poate sa astept atat, ca boala nu sta pe loc si m-a trimis la Bacau. Mie mi-a fost foarte greu sa merg pana aici, dar ca sa merg la Cluj sau la Galati, nici vorba. Nu am cu ce si nici nu mai vreau. Mai bine ma duc la cimitir. Un bolnav de cancer nu se poate plimba asa prin tara”, a declarat pacienta.

Si la Spitalul de Recuperare din Iasi pacientii asteapta si cate trei luni pentru un loc. Bolnavii stau cate doi in pat, cum e si cazul lui Andrei Dranca, de 40 de ani, si al lui Vasile Iftimie, care are 71 de ani. Primul are scleroza multipla, iar al doilea sufera de semipareza stanga. “Noaptea simtim ca ne sufocam. De fiecare data cand vreau sa ma intorc pe o parte trebuie sa il anunt pe nea Vasile, sa nu-l lovesc. Se incalzeste aici de nu mai ai aer”, potrivit lui Andrei Dranca.

Sursa: Adevarul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns