Proiect romano-maghiar in domeniul sanatatii, finantat din fonduri UE

Un numar de 13 proiecte de colaborare internationala au fost selectate de Comitetul Comun de Selectie pentru Programul de cooperare transfrontaliera Ungaria-Romania, pentru a primi finantare europeana. Valoarea totala a fondurilor oferite va fi de aproximativ 24,6 milioane de euro, provenind din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Unul dintre cele mai importante proiecte depuse se refera la o initiativa comuna a Clinicii de Terapie Oncologica a Universitatii de Stiinte Szeged si a Spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara. Cele doua institutii vor implementa un proiect care vizeaza facilitarea dezvoltarii infrastructurii comune de sanatate si prevenire a riscurilor.

Prin construirea unui cabinet pentru chimioterapie, achizitionarea de aparatura noua precum si crearea unor protocoale de terapie oncologica, peste 700 de bolnavi vor putea beneficia anual de servicii medicale mai eficiente, cu mai putine efecte secundare decat cele disponibile pana in acest moment si cu sanse de vindecare imbunatatite substantial.

Sursa: Financiarul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns