Politia concediilor medicale face primul abuz

O femeie cu mana rupta a fost sanctionata cu pierderea banilor de concediu medical deoarece nu se afla acasa in momentul controlului. Irina Furca din Hunedoara a primit concediu medical pe perioada 1-17 iunie pentru o fractura a bratului drept, diagnostic care ii induce o incapacitate temporara de munca.

Ea se numara pintre persoanele aflate in concediu medical pe care controlul de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate nu a gasit-o acasa. Pentru ca absenta de la domiciliu presupune ca hunedoreanca este un bolnav inchipuit, conform procesului verbal intocmit de politia medicala, ea trebuie sa returneze sau sa nu primeasca nici un ban pe perioada concediului medical.

“Cand au venit medicii, am fost iesita sa-mi cumpar paine si niste medicamente pentru a alta afectiune de care sufar. Oricine poate vedea ca sunt intr-adevar bolnava: am mana rupta, pusa in ghips. Pot demonstra oricand ca nu sunt un bolnav inchipuit. Am un serviciu care presupune munca fizica si in aceasta stare nu pot lucra. Dupa parerea mea, concediul medical nu trebuie confrundat cu arestul la domiciliu”, a declarat Irina Furca.

Sursa: Realitatea.net

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

3 Raspunsuri la “Politia concediilor medicale face primul abuz”

  1. anonim A spus:

    Poate ca s-a reinstaurat dictatura si noi nici nu am observat?

  2. axel A spus:

    nu este nici o dictatura. am fi observat si lucruri bune. este pura , simpla , eterna lipsa de bun simt a acestui popor , care, acum ,la vreme de ananghie se vede fara ochelari sau microscop.de la acesta lipsa , pleaca totul.prostia, rautatea , minciuna, impostura, obtuzitatea, incultura,…si as putea sa continui pana maine. de unde atata negru ? din cauza ca noi, ca romani, nu existam cu adevarat. e vorba doar de o gloata.

  3. GhidCabinet.ro A spus:

    O potentiala arma atat pentru medici, cat si pentru pacientii care se considera abuzati de controalele privind concediile medicale ar fi contestarea amenzilor sau sanctiunilor primite din partea CNAS, pe baza proceselor verbale intocmite. Pentru a putea fi insa pregatiti pentru acest lucru, in special medicii trebuie sa analizeze cu atentie legislatia in vigoare si sa se asigure cel putin de principiu ca detin toate documentele necesare din partea pacientului.

Lasa un raspuns