Politia Brasov are datorii de 700.000 de lei la Medicina Legala

Politia Brasov nu are bani sa plateasca expertizele efectuate la Serviciul de Medicina Legala (SML) si a reusit sa acumuleze pana in prezent datorii de circa 700.000 de lei. Situatia este ingrijoratoare, in conditiile in care conducerea SML Brasov a luat decizia ca din institutie sa nu mai plece niciun raport de expertiza pana cand acesta nu este achitat de politisti.

“Nu mai sunt eliberate lucrarile de medicina legala pana cand acestea nu sunt platite. Efectuam expertizele dar nu predam raportul. IPJ Brasov a platit recent o parte din lucrari, insa mai au de achitat rapoarte ale autopsiilor medico-legale,” a declarat Barna Barabas, seful SML Brasov. Pentru ca neplata expertizelor poate intarzia solutionarea dosarelor, unii brasoveni prefera sa achite singuri toate costurile necesare. Astfel de situatii sunt intalnite in cazul alcoolemiilor, care costa 25 de lei, sau la consultatii, care costa 16 de lei.

“Aceste datorii s-au adunat in cinci ani. In fiecare an am platit o parte din ele, dar cele restante s-au acumulat de la an la an si s-a ajuns la aceasta suma. Anul acesta am efectuat doua plati catre Medicina Legala si s-au achitat toate lucrarile efectuate la ei pana la 1 iunie,” a declarat comisarul sef Florea Oprea, seful IPJ Brasov.

Sursa: Adevarul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns