Peste jumatate din ambulantele romanesti nu au fost folosite la capacitate maxima

Mai mult de jumatate dintre masinile de consultatii la domiciliu, achizitionate de Ministerul Sanatatii in 2007, au fost utilizate neadecvat de catre serviciile judetene de ambulanta, astfel ca s-a decis transferarea lor catre alte spitale de urgenta. In perioada 2007-2010, din totalul celor 250 de masini, 152 nu au fost utilizate sau au fost folosite intr-un mod limitat, se arata intr-un raport al comisiei de control desemnate de Ministerul Sanatatii.

“Daca ar fi fost utilizate corect, autospecialele ar fi trebuit sa parcurga mai mult de 10.000 de kilometri in cei trei ani de functionare, conform recomandarilor comisiei de specialitate in medicina de urgenta si dezastre. O parte dintre aceste masini au mai putin de 500 de kilometri parcursi de la livrare, ceea ce demonstreaza ca serviciile de ambulanta nu prea au efectuat consultatii la domiciliu cu aceste mijloace de transport”, spun reprezentantii ministerului.

In aceste conditii, ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a dispus redistribuirea, in mai multe etape, a celor 152 de autospeciale catre alte servicii, unde masinile vor functiona la capacitatea normala.

Sursa: Realitatea.net

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Un raspuns la “Peste jumatate din ambulantele romanesti nu au fost folosite la capacitate maxima”

  1. axel A spus:

    unde? de doi ani astept startul acestui sistem, si , din lipsa de scheme , bani, diverse, sistemul de consultatii la domiciliu nu functioneaza. trebuie spus tare, pe sleau, ca statul s-a gandit doar la achizitia de autospeciale, si nu la elaborarea unei scheme logice de operare. achizitia si distributia de salvari e doar o etapa. insa in aceasta etapa se castiga (s-a castigat) la licitatii cel mai mult. unde s-a discutat de infiintarea de centre de permanenta, a unor linii de garda coerente? la noi centrele de permanenta au murit, linii de garda poti infiinta doar daca gasesti minim 5 (cinci) medici dispusi sa faca garzi. cam greu in conditiile in care nu mai stii exact ce te lasa CoCa si normele sa faci. ma intreb la ce servicii pot fi redistribuite masinile, si la ce vor folosi in continuare.

Lasa un raspuns