Personalul TESA din Sanatate, in greva generala

Federatia personalului TESA din Sanatate ameninta cu greva generala, in urma deciziei Ministerului Sanatatii de a initia un nou normativ de personal pentru unitatile sanitare cu paturi, aflat in prezent in dezbatere publica, conform caruia va exista un post de medic repartizat la 5-15 paturi si care da posibilitatea reducerilor de personal din categoria TESA si muncitori. Restructurarile de personal ar putea conduce la reducerea a 3.100 de posturi din categoria personalului administrativ din spitale.

“Federatia TESA din Sanatate respinge in totalitate Comunicatul de Presa dat de catre Ministerul Sanatatii referitor la reducerile de personal TESA din sistemul sanitar si il considera o forma de discriminare folosita de actuala conducere a Ministerului. Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, intr-un stil specific actualului Guvern, a facut in acest comunicat afirmatii ce nu au nicio legatura cu starea de fapt din spitalele romanesti”, au declarat reprezentantii Federatiei TESA, afiliata la Cartel Alfa.

“Tinem sa-i reamintim domnului ministru ca salariile personalului TESA sunt foarte mici, rareori depasind 1.000 de lei pe luna, iar aceasta reducere de personal ar insemna o reducere a cheltuielilor de personal ale spitalelor cu procente situate intre 1% si 2%”, se arata in comunicatul de presa remis de Federatia TESA, ca raspuns la anuntul Ministerului.

Ministerul Sanatatii a definitivat un nou normativ de personal pentru unitatile sanitare cu paturi, aflat in dezbatere publica. Potrivit reprezentantilor institutiei, normativul va avea ca efect reducerea unui numar de pana la 115 posturi din categoria TESA (la SJU Galati, spre exemplu) in unitatile sanitare unde exista excedent de personal fata de normativul din proiect. In total, aproximativ 3.100 de posturi din aceste categorii vor fi restructurate.

Sursa: Realitatea.net

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns