Personalul medical nu va fi disponibilizat

Ministerul Sanatatii nu pregateste disponibilizari in randul personalului medical si asa insuficient in unitatile sanitare. Ministrul Cseke Attila a precizat ca in cadrul institutiei se realizeaza in prezent o analiza asupra activitatii unitatilor deconcentrate, in special a directiilor de sanatate publica.

“Realitatea este ca directiile de sanatate publica au structuri prea umflate. Si nu intotdeauna cu oameni care muncesc. Sunt nemultumit de activitatea directiilor de sanatate publica, iar eficienta lor in niciun caz nu este corelata cu structura organizatorica ce vizeaza intre 67 si 326 de posturi ocupate. Dupa ce vom analiza problema contractelor colective de munca, in urma carora acum daca am face reduceri de personal ar trebui sa platim pana la 24 de salarii compensatorii, ne gandim serios la restructurarea acestor unitati”, a declarat Cseke Attila.

Reorganizarea directiilor de sanatate publica presupune reducerea unor posturi administrative, ocupate de functionari publici, si a functiilor de conducere, si nu inseamna disponibilizarea medicilor sau a personalului medical practicant.

Sursa: Viata Medicala

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns