Pancreasul artificial, aproape gata de lansare

Oamenii de stiinta de la Universitatea Cambridge au anuntat ca sunt aproape finalizate experimentele legate de crearea unui pancreas artificial pentru copiii si adultii bolnavi de diabet zaharat. Noua tehnologie va permite acestor bolnavi sa tina sub control nivelul glucozei in sange, fara a fi nevoiti sa-si administreze singuri insulina, prin intermediul unui micro-infuzor controlat cu ajutorul unui software special.

Expertii sustin ca pancreasul artificial va face posibil un stil de viata fara restrictii alimentare severe, inclusiv consumul unor mese imbelsugate si a unui pahar de vin alb. Aaron Kowalski, autorul proiectului de creare a unui rinichi artificial, a explicat ca aceasta inovatie tehnologica medicala va putea fi aplicata la nivel mondial in urmatorii cativa ani.

El a explicat ca tehnologia are trei componente de baza: un monitor de mici dimensiuni pentru determinarea continua a nivelului glicemiei, in special noaptea (dispozitivul se ataseaza de corp si are un buton care poate efectua digital mai multe teste zilnic), o pompa de insulina, care furnizeaza organismului dozele necesare in momentul in care exista variatii negative in sange, si un mini-calculator care regleaza automat toate aceste operatiuni. Dispozitivul permite si inregistrarea unor informatii privind tensiunea arteriala sau nivelul hemoglobinei.

Sursa: Romania Libera

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns