Orezul brun reduce cu aproape o treime riscul de diabet

Inlocuirea orezului obisnuit cu orez brun si alte produse integrale in alimentatia de zi cu zi ar putea reduce cu aproape o treime riscul de diabet, potrivit unui studiu. Potrivit cercetatorilor de la Harvard, din cadrul departamentului arhivelor de medicina interna, orezul obisnuit creste riscul de diabet deoarece provoaca cresteri alarmante ale nivelului de zahar din sange.

Orezul brun si alte alimente integrale reprezinta o optiune mult mai sanatoasa deoarece elibereaza zahar in sange mult mai lent. Potrivit studiului, care a analizat starea de sanatate a peste 200.000 de persoane, consumul de orez alb influenteaza dezvoltarea diabetului de tip II. Conform cercetatorilor, persoanele care au consumat cinci sau mai multe portii de 150 de grame de orez alb pe saptamana, au prezentat un risc cu 17% mai ridicat de a dezvolta un diabet de tip II, comparativ cu persoanele care au consumat mai putin de o portie de orez pe luna.

Participantii la studiu care au consumat una sau doua portii de orez brun pe saptamana au prezentat un risc de diabet cu 11% mai scazut, comparativ cu persoanele care au consumat mai putin de o portie de orez brun pe luna. Cercetatorii au estimat ca inlocuirea unei treimi din orezul alb consumat cu orez brun ar reduce cu circa 16% riscul de a dezvolta un diabet de tip II.

Sursa: BBC News

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns