Noul sistem de compensare ar putea creste piata de generice cu 5-10%

Modificarea sistemului de referentiere pentru listele de compensate A si B ar putea genera o crestere a pietei medicamentelor generice cu 5-10% in acest an, comparativ cu 2009, cand piata de profil s-a ridicat la 1,25 miliarde de lei, potrivit lui Dragos Damian, presedintele Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR).

“Suntem adeptii introducerii unui mecanism de premiere a medicilor si farmacistilor care sa ii motiveze sa prescrie si sa recomande medicamente generice, asa cum se intampla si in alte state europene, acolo unde consumul de medicamente generice se afla la cote de invidiat. Atragem insa atentia ca noul sistem de referentiere nu rezolva subfinantarea cronica si nevoia de reforma din sistemul sanitar”, a mai precizat Damian.

Conform datelor Asociatiei Europene a Medicamentelor Generice, prezentate de APMGR, utilizarea medicamentelor generice in cadrul sistemelor de sanatate din cele 27 de state ale Uniunii Europene duce la economisirea anuala a 18-20 de miliarde de euro.

Sursa: Curierul National

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns