Noua lista a medicamentelor compensate, publicata pe 22 iunie

Reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) au anuntat ca noua lista a medicamentelor compensate ar putea fi publicata pe site-ul institutiei la inceputul acestei saptamani. Lista va putea fi consultata de medicii, farmacistii si pacientii care vor sa afle cum au fost modificate preturile la medicamentele compensate.

“Modalitatea de calcul a pretului de referinta se aplica in cazul medicamentelor compensate pe listele A si B, cele cu si fara contributie personala. Cel mai probabil martea viitoare, noua lista a medicamentelor va fi publicata. De asemenea, pe site-ul nostru utilizatorii vor putea gasi un sistem de calcul foarte simplu cu ajutorul caruia orice pacient poate sa-si introduca medicamentul prescris de catre medic si astfel poate afla informatii legate de costul pastilelor”, a explicat Dorin Ionescu, director general al CNAS, intr-o conferinta organizata vineri.

Conducerea CNAS a precizat ca noul pret de referinta nu va fi aplicat si in cazul medicamentelor distribuite prin intermediul programelor nationale de sanatate. “Programele nationale de sanatate nu sunt afectate de aceste mecanisme. Fondurile pentru acest sector ajung in acest an pentru noua, zece luni. De fapt, in fiecare an s-a inregistrat aceasta situatie, iar dupa rectificarile bugetare s-au alocat fonduri si pentru celelalte luni ramase din an”, a precizat Adina Geana, sefa directiei generale de management.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns