MS: Autoritatile locale nu pot refuza preluarea spitalelor

Preluarea spitalelor de catre autoritatile locale incinge spiritele in teritoriu. Recent, consilierii judetului Vaslui au decis sa amane trecerea Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui in subordinea autoritatilor judetene, “din cauza situatiei neclare a datoriilor unitatii sanitare”.

Consiliul Judetean Mures a preluat o serie de unitati spitalicesti, insa, in cazul Preventoriului TBC Copii Gornesti trebuie sa gaseasca un nou sediu, din cauza ca imobilul in care functioneaza in prezent unitatea a fost retrocedat. Autoritatile locale nu pot, conform unui act normativ, sa refuze preluarea in administrare a spitalelor.

Din punctul de vedere al Ministerului Sanatatii, “autoritatile locale nu au nicio justificare pentru refuzul de a da aviz favorabil transferului de unitati sanitare cu paturi. Timp de sase luni, conducerea MS a avut numeroase intalniri cu reprezentantii autoritatilor locale, cu asociatia oraselor si a comunelor, cu reprezentantii directiilor de sanatate publica, participari la videoconferinte si dezbateri pe acest subiect pentru a nu exista nelamuriri cu privire la aceste aspecte. Nimeni nu a semnalat vreo problema majora in preluarea unitatilor.”

Sursa: Curentul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns