Motiunea de cenzura a fost respinsa: Salariile din Sanatate vor scadea cu 25%

Cercul uman realizat in jurul Palatului Parlamentului de catre bugetarii de la confederatiile sindicale din tara nu i-a sensibilitat pe parlamentarii romani. Motiunea de cenzura care prevede scaderea cu 25% a salariilor bugetarilor si cu 15% a pensiilor a fost respinsa.

Conform datelor oferite de Parlament, 236 de parlamentari au votat impotriva motiunii, in timp ce 228 de parlamentari si-au exprimat votul in favoarea acesteia. Masurile propuse de catre Guvernul Boc privind reducerea salariilor bugetarilor si a pensiilor urmeaza sa intre in vigoare in cel mai scurt timp posibil.

“Vom organiza consiliul national al federatiei joi. La aceasta intalnire vom decide daca vom continua protestele avand in vedere respingerea motiunii. Oricum am primit si o serie de masuri legislative legate de demararea descentralizarii. Se pare ca nu vor fi numai reduceri de salarii in sistemul de sanatate, ci si reduceri de personal daca va fi demarat si procesul de descentralizare”, a declarat Florin Muscanu, vicepresedintele Federatiei Sanitas. Peste 1.500 de sindicalisti din cadrul Sanitas au participat la realizarea unui cerc uman in jurul Casei Poporului.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns