Modificarea sistemului de compensare nu va afecta bolnavii de cancer, potrivit CNAS

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Lucian Duta, i-a asigurat pe bolnavii de cancer aflati in tratament in cadrul programului national ca “nu vor fi afectati de schimbarea mecanismului de compensare a medicamentelor incepand cu 1 iulie”.

Reprezentantii bolnavilor de cancer atrag insa atentia ca pacientii sunt nelinistiti de faptul ca majoritatea consultatiilor dureaza prea putin si de listele de asteptare tot mai lungi pentru accesul la tratament. “In acest caz nu este vina medicilor oncologi. Din cauza numarului mic de specialisti din acest domeniu, medicii sunt nevoiti sa faca fata unui numar mare de pacienti. Astfel, oncologii sunt obligati sa acorde consultatii scurte. Ce sa faca si ei mai intai? Sa consulte pacientul, sa-i prezinte efectele secundare ale tratamentului, sa-i spuna cum evolueaza tratamentul?”, a declarat Cezar Irimia, presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC).

Potrivit sefului FABC, pacientii s-au saturat si sunt speriati de listele de asteptare pentru accesul la tratament. Mai mult decat atat, “in asteptarea diagnosticului, pacientii nu beneficiaza de consiliere psihologica din cauza numarului mic de psihologi. Nici dupa comunicarea diagnosticului pacientii nu beneficiaza de consiliere psihologica,” a mai spus Irimia.

Sursa: Curentul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns