Ministerul Sanatatii ar putea fi comasat cu Ministerul Muncii

Respingerea motiunii de cenzura nu a reusit sa-i linisteasca suficient pe membrii Guvernului si pe cei ai partidului aflat la putere. Pe langa tensiunile din partid, premierul Boc are probleme si cu partenerii aflati la guvernare care doresc initierea unei remanieri guvernamentale si chiar comasarea unor ministere.

Vicepremierul Marko Bela a declarat ca, in conditiile politice actuale, este foarte posibil sa se ajunga la comasarea unor ministere. Potrivit unor surse democrat-liberale, membrii Cabinetului au intentia sa aprobe comasarea Ministerului Sanatatii cu cel al Muncii, cu scopul de a crea un executiv mai suplu si de a face economii la buget.

Nici alte ministere nu scapa de comasare. Astfel, Ministerul Mediului ar putea sa se uneasca cu Ministerul Agriculturii, Ministerul Economiei ar putea fi comasat cu cel al Finantelor. De asemenea, Executivul ar putea avea in plan si comasarea Ministerului Comunicatiilor cu cel al Transporturilor si unirea Ministerului Educatiei cu cel al Culturii.

Solutia propusa de Emil Boc a nascut controverse in cadrul sedintei de Guvern. “Eu consider justificata o reforma foarte profunda a institutiilor statului si ma refer aici la desfiintarea unor institutii si agentii sau la transferarea altora. Sa reduci numarul ministerelor este o idee superficiala. Nu asta este solutia”, a declarat Marko Bela, presedintele UDMR, in conditiile in care trei portofolii detinute de partidul pe care il conduce-Sanatatea, Cultura si Mediul-ar putea fi afectate.

Sursa: Adevarul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

2 Raspunsuri la “Ministerul Sanatatii ar putea fi comasat cu Ministerul Muncii”

  1. Angela Stoian A spus:

    Cred ca cel mai bine ar fi sa desfinteze de tot MS ca oricum sanatatea romanilor nu are nici o importanta pt. guvern si presedentie. Scopul lor este sa ne extermine (a se vedea masurile luate pt.a scadea adresabilitatea si accesul catre sistemul sanitar si medicamente) pt.a plati mai putine salarii, pensii, alocatii, ajutoare de somaj etc. SA TRAITI BINE!!!

  2. GhidCabinet.ro A spus:

    Restructurarea ministerelor si o posibila comasare a Sanatatii cu Ministerul Muncii au aparut deocamdata doar la nivel declarativ, fiind propuse de premierul Emil Boc intr-o sedinta de guvern. Cu toate acestea, majoritatea ministrilor resping ideea comasarii ministerelor, in conditiile in care in aceste conditii ar fi amenintare posturi-cheie din Guvern.

Lasa un raspuns