Ministerul propune concedierea medicilor gasiti vinovati in cazul copilului de la Slatina

Ministerul Sanatatii a finalizat ancheta la Spitalul de Urgenta din Slatina, unde un copil de 9 ani, care se internase cu o fractura la antebrat, a decedat. Potrivit raportului de control al Ministerului, pacientul nu a beneficiat de consult medical de specialitate corect la internarea in Sectia de Ortopedie si Chirurgie Pediatrica si nici pe perioada spitalizarii. Ministrul Sanatatii a recomandat desfacerea contractului de munca in cazul celor doi medici.

Cseke Attila a aprobat propunerea de sesizare a Comisiei de disciplina a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina cu privire la incalcarea atributiilor din fisa postului de catre medicul ortoped de garda si seful sectiei de chirurgie si ortopedie infantila. “Pacientul nu a primit tratament adecvat situatiei patologice in care se afla si nu a fost supravegheat corespunzator pe toata perioada spitalizarii”, se arata in raportul anchetei realizate de Ministerul Sanatatii.

“Am discutat cu echipa de control din care au facut parte experimentati medici primari de chirurgie si ortopedie pediatrica si medici de terapie intensiva si toti au confirmat ca, in acest caz, indolenta si lipsa de responsabilitate au dus la acest final tragic. Am aprobat cele mai dure decizii pe care mi le permite legea. Dupa studierea raportului de comisie de control a MS, comisia de disciplina a spitalului va trebui sa ia decizia cea mai corecta raportata la gravitatea faptelor produse”, a declarat intr-un comunicat Ministrul Sanatatii.

Sursa: Agerpres, Realitatea.net

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns