Ministerul nu doreste acordarea de fonduri de stat pentru serviciile de urgenta private

Ministerul Sanatatii (MS) nu este strain de propunerea legislativa initiata de cinci deputati PD-L prin care se propune acordarea de fonduri de stat serviciilor medicale de urgenta din sistemul privat. Proiectul de lege propus de grupul de deputati doreste modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, astfel incat furnizorii privati de asistenta medicala sa aiba acces la fondurile bugetului Sanatatii.

Ministerul de resort pregateste un raspuns amplu cu privire la aceasta propunere legislativa si s-a declarat categoric impotriva ei. “Am vorbit si cu Ministrul Sanatatii si raspunsul este NU. Acum lucram la argumentatie si probabil va fi unul dintre cele mai ample raspunsuri de pana acum. Acest proiect de lege ne arunca inapoi la punctul de start si ar arunca in haos tot sistemul medical de urgenta”, a declarat dr. Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

In momentul de fata, Romania este folosita drept exemplu pentru alte state din punct de vedere al legislatiei si normelor de aplicare a asistentei medicale de urgenta. De altfel, normele si titlul 4 din Legea 95 au fost traduse in engleza si puse la dispozitia altor tari din Uniunea Europeana.

“Nu am nimic cu sistemul medical privat de urgenta, care este orientat pe profit, dar nu pe banul public. Poate cand Romania se va reechilibra economic, va fi o alternativa privatul. Insa acum, cine vrea sa-si faca UPU privat, sa-si faca pe banii lui, nu pe banii statului. Eu unul, sunt impotriva acestui proiect legislativ”, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, seful UPU Iasi.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns