Ministerul a pus in functiune primele centre mobile de donare de sange

Ministerul Sanatatii a pus in functiune de pe 14 iunie, Ziua Mondiala a Donatorului de Sange, primele doua centre mobile de donare de sange, la Bucuresti si la Iasi, potrivit unui comunicat remis pe site-ul institutiei.

“Pe 19 aprilie va prezentam cele 5 centre mobile de donare de sange pe care Ministerul Sanatatii le-a achizitionat anul trecut, iar astazi utilizam deja, in Bucuresti si Iasi, doua dintre acestea. Autocarele sunt destinate donarii de sange in zonele urbane si rurale, astfel incat cei care doresc sa doneze sange sa evite deplasarea dificila si consumatoare de timp la centrele fixe de donare din orasele capitala de judet sau din Bucuresti”, a declarat Ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

Costul unui autocar a fost de aproximativ 900.000 de RON, incluzand dotarea si amenajarea interioara a acestuia. Fiecare autocar este dotat cu o sala de asteptare unde se completeaza formularele inainte de consultatia medicala, o sala de consultatii dotata cu un mini-laborator unde se testeaza hemoglobina si glicemia, o sala cu doua posturi pentru donare si o sala unde cei care au donat pot bea un ceai sau un suc inaintea parasirii autocarului, se arata in comunicat.

Sursa: Ministerul Sanatatii

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns