Mesaj catre UE: Reducerile salariale nu reprezinta singura masura anticriza

Reducerile masive ale cheltuielilor publice din mai multe tari europene vor provoca daune importante in ceea ce priveste dezvoltarea economica, dar si nivelul de viata al cetatenilor. Federatia Sanitas din Romania, care se numara printre cele 250 de sindicate afiliate Federatiei Europene a Serviciilor Publice (EPSU), sustine mesajul sindicatelor potrivit caruia o consolidare fiscala drastica si imediata nu reprezinta unica modalitate de a raspunde la criza.

“In unele tari, salariatii din sectorul public sunt fortati sa plateasca pentru o criza pe care nu au creat-o ei. Mai mult, guvernele, cu unele exceptii onorabile, impun masuri draconice fara a incerca sa ia in considerare alternative sau sa negocieze serios cu sindicatele care reprezinta salariatii”, a declarat Carola Fischbach-Pyttel, secretarul general al EPSU.

Presedintele Sanitas, Marius Petcu, intelege ca Uniunea Europeana ia in considerare o mai mare coordonare economica, insa considera ca abordarea este limitata. “In contextul crizei actuale, serviciile actuale sunt mai importante ca oricand. Reducerea finantarii si atacurile la adresa retributiei salariatilor din sectorul public si a conditiilor de munca ale acestora nu constituie numai o amenintare la adresa nivelului si calitatii serviciilor furnizate, dar submineaza si orice semn de redresare economica”, potrivit lui Marius Petcu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns