Medicul Gheorghe Burnei a castigat un proces impotriva Ministerului Sanatatii

Medicul Gheorghe Burnei, specialist in ortopedie pediatica la Spitalul “Marie Curie” din Capitala, a castigat la sfarsitul saptamanii trecute un proces impotriva Ministerului Sanatatii. In 2006, ortopedia pediatrica a fost desfiintata printr-un ordin al ministrului Sanatatii de atunci, Eugen Nicolaescu, pe motiv ca aceasta masura este in conformitate cu cerintele UE. Medicul Burnei a dat insa in judecata statul roman, iar, in urma deciziei luate de instanta, chirurgia pediatrica poate fi reinfiintata ca specializare medicala. Prin urmare, absolventii care vor dori sa urmeze aceasta specializare in cadrul rezidentiatului, vor putea realiza acest lucru din toamna.

Medicul Gheorghe Burnei este autorul mai multor inovatii in domeniul in care profeseaza, printre care tija de distractie centromedulara, tubul prin care se dreneaza puroiul din oase (metoda Burnei in boala “oaselor de sticla”) sau fixatorul monoplan pentru femur.

Sursa: Adevarul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

2 Raspunsuri la “Medicul Gheorghe Burnei a castigat un proces impotriva Ministerului Sanatatii”

  1. Loredana Angelescu A spus:

    FELICITARI!
    Iata ca se poate misca ceva; este adevarat cu perseverenta.

  2. GhidCabinet.ro A spus:

    Intr-adevar, faptul ca medicul Gheorghe Burnei a castigat acest proces reprezinta o realizare pentru sistemul de sanatate romanesc si, in acelasi timp, un imbold pentru ceilalti medici in ceea ce priveste apararea intereselor proprii.

Lasa un raspuns