Medicii si unitatile sanitare pot accesa fonduri europene de pana la 25 de milioane de euro pe proiect

Cercetatorul stiintific Camelia Petrescu a prezentat la cea de-a V-a Conferinta Nationala de Patologie Ginecologica, care se deruleaza la Targu Mures, cum pot accesa medicii, unitatile sanitare si unitatile sociale fonduri europene care ajung si pana la 25 de milioane de euro pe proiect.

Camelia Petrescu a prezentat axele din Programul Operational Regional (POR), precum si din Programul Operational Sectorial-Dezvoltarea Resurselor Umane (POS-DRU) prin care si persoanele care lucreaza in domeniul medical, de la cabinete individuale, la spitale sau unitati sociale pot accesa fonduri si care activitati sunt eligibile la finantare.

“Trebuie sa invatam si noi romanii sa lucram pe proiecte, dar nu ca angajati. Deocamdata nu se lucreaza pe proiecte (…) Valorile sunt marete, un proiect poate ajunge la 20-25 de milioane de euro. Fiecare program este specific ca valoare, ne da posibilitatea sa facem cheltuieli si de personal, si de infrastructura, si de IT. Programele prezentate sunt si programe pentru partea de salarii, pentru vizite de buna practica, de achizitii de echipamente didactice, cursuri doctorale si echipamente doctorale, pentru a castiga experienta, de a invita oameni de un anume nivel profesional”, a subliniat Camelia Petrescu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns