Medicii pleaca, pacientii raman! O asistenta la 50 de pacienti

In cel mai mare spital din vestul tarii, Spitalul Clinic Judetean Timisoara, medicii au devenit o raritate, iar asistentele sunt aproape de negasit. Pe tura de noapte s-a ajuns ca o asistenta sa aiba in grija 50 de bolnavi, iar pe unii dintre acestia nici nu apuca sa ii supravegheze.

In ultimele luni, cel putin 400 de medici si asistente din sistemul sanitar au ales sa plece din sectorul public de sanatate si sa se reorienteze fie catre un loc de munca in strainatate, fie catre un post in clinicile private din Romania. Chiar daca exista doritori care sa se angajeze pe posturile ramase libere, unitatile sanitare nu pot face angajari in momentul de fata deoarece posturile din sistemul bugetar au fost blocate.

In clinica de obstetrica-ginecologie a spitalului, Clinica Bega, lucreaza in prezent 26 de asistente, cu 30% mai putine decat ar trebui sa fie. Perspectivele unitatii sunt destul de sumbre: reducerea salariilor risca sa declanseze un nou val de plecari ale cadrelor medicale, catre clinicile particulare sau in strainatate. Avand in vedere situatia in care s-a ajuns, medicii cer Ministerului Sanatatii sa deblocheze urgent posturile din sistem, in caz contrar unele dintre spitale ajungand chiar in situatia de a fi inchise.

Sursa: Stirile ProTv

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Un raspuns la “Medicii pleaca, pacientii raman! O asistenta la 50 de pacienti”

  1. axel A spus:

    asa si trebuie ! catre distrugerea totala oameni buni, numai asa poate or sa inteleaga domnii politicieni ca nu mai au nimic de condus. poate doar propriile limuzine intr-o regiune (ca tara nu prea se mai poate numi)populata odata de niste oameni “haiosi” numiti romani.

Lasa un raspuns