Medicii castiga mai bine in Bulgaria decat in Romania

Budapesta a hotarat recent sa scada taxele aplicate companiilor. Guvernul de la Bucuresti a decis sa impoziteze toate domeniile si ne asigura ultimul loc la salarii in Sanatate. Dupa taierea cu 25% a salariilor, bugetarii din Romania vor avea cele mai mici salarii din Uniunea Europeana. Medicii romani vor castiga cu 27% mai putin decat colegii lor din Bulgaria, functionarii vor fi platiti cu 1,1% mai putin fata de functionarii bulgari, iar profesorii vor primi salarii cu 5,3% mai mici decat cei din Bulgaria.

Fata de bugetarii unguri, romanii castiga mult mai putin, diferentele fiind de 38% in Sanatate si in domeniul invatamantului si de 32% in administratia publica. Romanii isi iau insa revansa fata de vecinii unguri si bulgari cand vine vorba de domeniul intermedierilor financiare si asigurari, unde se inregistreaza cele mai mari salarii.

“In Romania, salariile in intermedieri financiare au crescut foarte mult atunci cand au urcat salariile in banci in urma cu cativa ani. Era o concurenta foarte mare atunci in a atrage oameni pregatiti. Nu cred ca s-a intamplat asa ceva in alte tari”, potrivit lui Aurelian Dochia, managing partner la firma de consultanta financiara Concept.

Sursa: Gandul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns