Medicii avertizeaza ca radiatiile solare sunt tot mai puternice

Radiatiile solare au devenit din ce in ce mai agresive, avertizeaza medicii, astfel ca, pe perioada verii, ar trebui utilizata o protectie corespunzatoare. Protectia solara devine esentiala pentru a ne putea apara pielea de arsuri sau chiar de cancer cutanat.

“Trebuie sa luam niste masuri de precautie esentiale. In primul rand, nu este recomandat sa ne expunem la soare in intervalul orar 11-16. Daca acest lucru nu este posibil, atunci trebuie sa avem o vestimentatie adecvata-haine subtiri din bumbac pe toata intinderea corpului, palarie si ochelari de soare. De asemenea, este esentiala folosirea cremelor de protectie solara”, a declarat Anca Zbranca, medic primar dermatolog la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi.

“Medicamentele fotosensibilizante precum antibioticele si cele pentru chimioterapie nu se administreaza inainte de a sta la soare. De asemenea, nu este recomandat sa se manance patrunjel, ori sa se utilizeze anumite produse cosmetice parfumate sau chiar parfum. Toate aceste produse sunt fotosensibilizante, trec in piele si sub actiunea razelor ultraviolete produc arsuri la nivelul pielii”, atentioneaza Anca Zbranca.

Sursa: Realitatea.net

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns