Medicii au descoperit noi efecte secundare ale terapiei cu celule stem

Terapia cu celule stem pare sa prezinte si riscuri importante pentru sanatate, avertizeaza oamenii de stiinta. O noua complicatie a fost descoperita la un pacient cu o boala de rinichi care a beneficiat de un astfel de tratament.

Medicii au injectat celule stem in rinichiul pacientului, insa acesta a suferit ulterior deteriorari serioase ale tesuturilor din rinichi si, in cele din urma, a decedat din cauza unei infectii. Expertii au avertizat ca, in momentul de fata, exista un decalaj intre cercetare si tratamentul cu celule stem.

Multi cercetatori spera ca terapia cu celule stem va putea fi folosita pentru a trata o intreaga serie de maladii. S-a demonstrat ca este posibila reprogramarea celulelor stem ale adultilor, extrase din maduva osoasa, pentru ca acestea sa se transforme intr-un anumit tip de celule, inclusiv in celule specifice tesuturilor din rinichi.

Studiile pe animale au aratat ca injectarea de celule stem in organele afectate, inclusiv in rinichi, este o procedura sigura. Cercetatorii care au analizat insa rinichiul pacientului decedat au descoperit ca starea acestuia nu s-a imbunatatit in urma tratamentului, in schimb procedura cauzand leziuni in tesuturi.

Sursa: BBC News

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns