Guvernul pune semnul egal intre medici, profesori si femei de serviciu

Aplicarea masurilor de austeritate propuse de Guvernul Boc va scadea veniturilor medicilor si profesorilor la aproximativ acelasi nivel cu cele ale femeilor de serviciu. Nu se tine insa cont ca unele dintre aceste categorii profesionale au in spate multi ani de studiu, in timp ce categoria personalului de intretinere are uneori doar cateva clase.

Guvernul a decis sa reduca cu 25% salariile tuturor angajatilor din sistemul bugetar. Cuantumul brut al salariilor nu va putea sa scada insa sub nivelul minim de 600 de lei. Masura este valabila pentru toate categoriile sociale, inclusiv medici, profesori sau ingrijitori. Astfel, salariul pe care il vor primi unii romani cu studii superioare dupa intrarea in vigoare a legilor austeritatii nu va diferi foarte mult de veniturile celor care au doar cateva clase.

Medicii rezidenti se vor numara printre cei grav afectati de masurile de austeritate. Dupa sase ani de studii superioare, salariile lor vor ajunge aproape de nivelul unei persoane care si-a finalizat doar studiile gimnaziale.

“In acest moment, un medic rezident are un salariu net de 800 de lei. In urma reducerii salariilor, venitul unui medic rezident va deveni foarte mic”, a declarat presedintele Asociatiei Medicilor Rezidenti, Carla Matei. Practic, medicii rezidenti din anul I vor primi 600 de lei pe luna.

Sursa: Realitatea.net

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns