Guvernul italian da bani pentru stoparea avorturilor

Statul italian sprijina cuplurile sarace care doresc sa intemeieze o familie. In acest sens, in regiunea Lombardia, statul va acorda cate 4.500 de euro fiecarei femei insarcinate care are probleme financiare, pentru a o ajuta sa isi creasca copilul. Fondurile vor fi acordate in rate lunare a cate 250 de euro, timp de 18 luni, iar proiectul executivului de la Roma presupune asigurarea unei finantari totale de circa 5 milioane de euro.

Nicio femeie nu ar trebui sa faca o intrerupere de sarcina din cauza problemelor economice, a declarat Roberto Formigoni, presedintele regiunii Lombardia. Ca urmare a noilor masuri, numarul avorturilor din Italia s-a injumatatit in ultimii doi ani, dupa ce ajunsese la un numar record de 200.000, in 1982.

In tara noastra au loc anual aproximativ 150.000 de avorturi la cerere, fapt care ne claseaza pe un nefericit loc al treilea la nivel mondial. In cazul a 1% din proceduri se inregistreaza si complicatii. Potrivit statisticilor, numarul de intreruperi legale de sarcina la adolescente este de 16.650, adica 11% din totalul intreruperilor de sarcina.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns