Gripa porcina a provocat moartea a peste 18.000 de oameni la nivel mondial

La un an de la declansarea primei pandemii a secolului XXI, virusul A/H1N1 a provocat moartea a 18.156 de persoane, in conditiile in care numarul deceselor preconizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii era mult mai mare.

Alerta de pandemie a fost lansata de OMS pe 11 iunie 2009. La un an de la declansarea pandemiei, reprezentantii OMS spun ca virusul este mai putin activ la nivel global, insa recomanda in continuare vigilenta pentru categoriile de risc-femeile insarcinate si tinerii.

Potrivit unei note a OMS, virusul a evoluat sporadic in zonele temperate ale emisferei sudice, in timp ce o transmisie activa, dar in scadere, s-a inregistrat in regiunile tropicale. OMS considera ca datele pe care tarile le-au raportat sunt fara indoiala subestimate.

Reprezentantii OMS au mai declarat H1N1 va ramane cu siguranta virusul dominant si iarna viitoare. Organizatia Mondiala a Sanatatii sustine ca datele reale ale impactului gripei noi vor fi cunoscute abia peste doi ani, dupa disparitia virusului. Virusul gripei sezoniere provoaca anual la nivel mondial intre 250.000 si 500.000 de decese.

Sursa: Realitatea.net

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns