Ginecolog acuzat de malpraxis la Arad

O femeie din orasul aradean Ineu a ajuns in stare grava la Maternitatea Arad, dupa ce un medic pensionat, in varsta de 72 de ani, i-a facut in urma cu doua zile un chiuretaj, care a afectat uterul pacientei. Catita Tranc, in varsta de 35 de ani s-a prezentat la cabinetul medical privat al medicului ginecolog Nicolae Bulzan pentru a-si face intrerupere de sarcina. Sotul femeii povesteste ca la un moment dat medicul in varsta de 72 de ani a iesit din sala si i-a spus sa-si duca sotia la Arad pentru ca are hemoragie.

Femeia a ajuns la Maternitarea Arad cu hemoragie interna masiva, unde a fost insa salvata. Viata pacientei se afla in prezent in afara oricarui pericol. Comisia de malpraxis a Directiei de Sanatate Publica Arad s-a autosesizat in acest caz si a demarat o ancheta.

Potrivit legii, medicii care au iesit la pensie pot profesa numai in clinici si cabinete private daca au autorizatia de libera practica vizata anual. “Acest medic ginecolog avea autorizatia de buna practica vizata anual. Nu am primit deocamdata plangere in acest caz din partea pacientei sau apartinatorilor”, a precizat conducerea Colegiului Medicilor Arad.

Sursa: Curentul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns