FNUASS a primit peste 900.000 de lei din respingerea la plata a concediilor medicale ilegale

Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate a fost suplimentat, in doar trei saptamani, cu peste 900.000 de lei din amenzile aplicate si sumele incasate ca urmare a respingerii de la plata a concediilor medicale care au fost eliberate ilegal, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Potrivit comunicatului, la cererea ministrului Sanatatii, Attila Cseke, in perioada 19 mai-4 iunie, reprezentantii caselor de asigurari de sanatate au efectuat actiuni de control care au vizat modul de decontare a concediilor medicale, dar si eliberarea certificatelor de concediu medical.

“In urma controalelor, Fondul Unic de Asigurari de Sanatate a fost suplimentat cu suma de peste 900.000 de lei. Ca sa aveti o imagine asupra acestui subiect, cu acesti bani pe care i-am strans in trei saptamani am putea asigura tratamentul standard pentru aproape 90 de bolnavi de cancer pe an sau am putea finanta tot ceea ce inseamna medicamente, materiale sanitare, salarii pe o luna in trei Unitati de Primiri Urgente din spitale de nivel mediu”, a declarat ministrul.

Sursa: Agerpres

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns