Federatia Sanitas contesta reducerea numarului de paturi din spitale

Federatia Sanitas contesta ordinul Ministerului Sanatatii de reducere a numarului de paturi din spitale pe motiv ca aceasta masura va fi implementata “pe criterii clientelare si de partid” si va aduce un mare deserviciu in randul populatiei.

Liderul Sanitas Mures, Ermil Giurconiu, si secretarul general al CNSLR Fratia, Maria Dandarau, au constestat intr-o conferinta de presa decizia Ministerului Sanatatii de desfiintare a 400 de paturi din spitalele din judet, sindicalistii sustinand ca masura respectiva nu tine cont de realitate.

Liderii sindicali cred ca sistemul sanitar din Targu Mures a fost “sanctionat” prin decizia de reducere a 400 de paturi, in special din clinici unice in judet precum TBC, Oftalmologie, Endocrinologie, Dermatologie sau Medicina Muncii.

“Vom incerca sa blocam aceste masuri. Am facut o adresa catre DSP, sa-i ceara ministrului Sanatatii sa anuleze acest ordin. Din informatiile pe care le avem incercam sa blocam aplicarea masurii, prin intermediul prevederii din Codul Muncii care spune ca orice modificare in contractul individual de munca se face cu acordul partilor. Deci salariatul trebuie sa semneze”, a declarat Ermil Giurconiu.

Sursa: Cronica Romana

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns