Dispeceri instruiti la nivel european la serviciul de urgenta 112

Serviciul de urgenta 112 va avea dispeceri instruiti dupa standarde europene. In cadrul unui proiect finantat de Banca Mondiala, Ministerul Sanatatii si Colegiul de Servicii de Urgenta din Finlanda, aflat in subordinea Ministerului de Interne din Finlanda vor forma specialisti si formatori romani in dispecerizarea integrata de urgenta, din cadrul Serviciilor Medicale de Urgenta, Serviciului de Telecomunicatii Speciale-operatori 112, Ministerului Administratiei si Internelor (politie, jandarmi, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta), potrivit unui comunicat emis de Ministerul Sanatatii.

“Avem nevoie de oameni pregatiti cat mai bine pentru a face fata urgentelor care apar zilnic. Din aceasta cauza am realizat un proiect prin care pregatim, in doua etape, 33 instructori care vor forma viitorii dispeceri. Cu persoane instruite la comanda, vom reduce timpul de interventie la incidentele semnalate de cetateni, ceea ce va avea ca efect reducerea mortalitatii si imbunatatirea selectarii si prioritizarii cazurilor in functie de gravitatea acestora”, a declarat dr. Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Proiectul Ministerului Sanatatii va fi implementat timp de 1 an de zile in doua centre de urgenta din Bucuresti si Tg. Mures. Acest proiect are un buget de  aproximativ 180.000 de euro si se va derula printr-o colaborare intre Ministerul Sanatatii, Serviciului de Telecomunicatii Speciale si structurile subordonate Ministerului Administratiei si Internelor.

Sursa: Ministerul Sanatatii

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns