Descentralizarea unitatilor sanitare a fost demarata

Autoritatile locale si directiile de sanatate publica incep de marti semnarea proceselor de predare-primire a unitatilor sanitare cu paturi, in vederea descentralizarii, se arata intr-un comunicat remis pe site-ul Ministerului Sanatatii.

“Incepand de maine, autoritatile locale pot incepe procesul de preluare a unitatilor sanitare de la directiile de sanatate publica. Ministerul Sanatatii a finalizat legislatia in acest sens”, a declarat luni ministrul Sanatatii, Cseke Attila, intr-o videoconferinta cu autoritatile sanitare din judete.

Pana la data de 1 iulie, Ministerul Sanatatii va finaliza transferul a peste 85% din unitatile sanitare aflate in sistemul public. Din cele 435 de unitati sanitare aflate in prezent pe teritoriul Romaniei, vor fi transferate catre autoritatile locale un numar de 373 de unitati. In reteaua Ministerului Sanatatii vor ramane un numar de 62 de unitati sanitare de interes national, respectiv institute publice si o serie de spitale clinice judetene de urgenta (cele din centrele universitare importante).

Sursa: Ministerul Sanatatii

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns