Cum pot fi evitate amenzile pentru concediile medicale

Medicii care elibereaza concedii medicale fara sa aiba toata documentatia necesara sau pacientii care nu sunt gasiti acasa in timpul controalelor CNAS, dar au motive intemeiate, pot contesta amenzile. In timp ce multi medici reclama ca sunt amendati in mod abuziv fara sa fie instruiti in prealabil, oficiali ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate sustin ca aceasta sanctiune e menita sa diminueze din abuzurile care se fac in acordarea medicalelor. Pacientii sau medicii pot depune insa contestatii.

Spre exemplu, la Tulcea, Casa a “imblanzit” o amenda data unui medic. “Am dat doar un avertisment in urma unei contestatii depuse de un medic controlat, care a justificat lipsa adeverintei de angajat la un pacient aflat in concediu prin faptul ca acesta a fost in imposibilitatea de a o lua pentru ca avea o boala contagioasa. Si pacientii aflati in concedii care nu sunt gasiti acasa si au o justificare pot depune o contestatie la casa de asigurari pentru a-si primi in continuare drepturile”, a declarat Anisoara Radu, presedinte si director general al CAS Tulcea.

Sursa: Evenimentul Zilei

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Un raspuns la “Cum pot fi evitate amenzile pentru concediile medicale”

  1. axel A spus:

    oricum au tampit toti cu concediile medicale. e bolnav, dai , nu-i bolnav, nu-i dai. orice control ar trebui insa dublat eventual de un contraconsult. daca are omul mana rupta i se scoate ghipsul, este consultat de un alt ortoped, i se repune mana in ghips sau mai bine , daca avea vreo tija i se schimba si aceasta, si pleaca omul linistit acasa. daca are vreun ulcer e mai simplu : i se da sa manance cu forta o tochitura moldoveneasca , mult ardei iute si 4-5 sticle de cola, si daca nu i-a aparut o criza gastrica, poate fi sanctionat medicul pentru abuz.mai simpatic e la o criza hemoroidala, unde inspectorul ar trebui sa-i sufle in *** pacientului pentru a vedea daca apare pe acolo vreo dilatatie,ceva.daca nu, nasol ! sanctiune pentru medic.
    cat o sa ne mai invartim in jurul cozii si sa nu recunoastem ca romanii ar face orice sa scape de munca , in prea-frumoasa si bogata tara numita ROMANIA? cat o sa se mai inventeze vanatori de vrajitoare inspirate de politica societatilor de asigurare private din vest? au aparut acestea si la noi? pai reactia omului roman e simpla : daca tot nu primeste nimic in spitale, tot plateste medicatia, spitalizarea, plati informale, drumuri, acte,paraclinice de tot felul, pai nu e normal sa pacaleasca si el statul cu ceva? ba da. cu concedii medicale fictive. insa la reactia CNAS ar trebui si o contrapondere : data casa in judecata pentru fiecare pacient (real) controlat , si abuzat de acest sistem. ne indreptam spre politie sociala pe banii contribuabililor. nu este corect sa dai un concediu pentru nimic, insa daca ai constiinta si l-ai dat cum trebuie merita sa storci tot de la acest mizerabil de stat numit roman, nu pentru tine, ci pentru cei care NU vor mai veni sa lucreze in sistem.

Lasa un raspuns