Cum a reactionat sistemul sanitar la greva din Sanatate

Oprirea lucrului in mai multe spitale din Romania si refuzul unei parti a medicilor de a mai acorda asistenta medicala nu a dus la blocarea sistemului de sanatate romanesc, bolnavii beneficiind de servicii medicale de urgenta.

Desi peste 130.000 de cadre medicale din toata tara au participat la greva, protestele nu au perturbat semnificativ activitatea medicala de baza in conditiile in care a fost absolut necesara mentinerea in functiune a camerelor de garda ale spitalelor si a sectiilor de urgente.

La Spitalul Universitar de Urgenta din Capitala, medicii inscrisi in Federatia Medicilor “Dr. Ion Cantacuzino”, recent infiintata, au iesit in curtea unitatii spitalicesti, anuntand ca intentioneaza sa ofere asistenta medicala doar pentru urgente.

Si medicii de la Spitalul Judetean de Urgenta din Sibiu apartinand sindicatului “Dreptatea” au intrat in greva, fara ca acest lucru sa afecteze insa activitatea unitatii medicale. Participantii la greva au purtat banderole albe, iar drepturile lor salariale nu au avut de suferit.

Peste 100 de cadre medicale de la Spitalul “Sf. Ioan” din Iasi au protestat fata de masurile guvernului, a anuntat seful UPU, medicul Tudor Ciuhodaru, intr-un comunicat de presa. Greva medicilor ieseni va continua pana cand pacientii spitalului vor beneficia de deschiderea noului spital de urgente in noua cladire din Copou.

La Spitalul Clinic de Ortopedie Foisor din Bucuresti o parte din personalul medical a protestat in curte. Altii, precum directoarea administrativa, au ramas in birou, printre dosare. “Am foarte multe hartii de completat, trebuie sa gasim solutii sa asiguram medicamentele si mancarea pentru pacienti. Nu am timp de greva, insa sunt alaturi de colegii mei. Si mie mi se va taia din salariu”, a declarat ea.

Bolnavii veniti la spitalele timisorene care nu au fost considerati cazuri de urgenta de gradul zero au fost trimisi acasa.

Sursa: Adevarul, PaginaMedicala.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns