Cseke Attila vrea sa dezvolte spitalele de la granita cu Ungaria

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, sustine ca Asociatia Medi Prod infiintata de Spitalul Judetean Salaj si inca alte trei unitati medicale din tara si din Ungaria sunt importante, in conditiile in care, in viitor, va trebui creata o strategie de dezvoltare a spitalelor situate de-a lungul granitei cu Ungaria.

Cseke a declarat, la Zalau, ca respectiva strategie va trebui gandita in asa fel incat, daca pe teritoriul romanesc exista un spital cu o anumita specializare aproape de frontiera, pacientii ungari sa poata apela la el, fara a mai fi necesara existenta unui spital de acelasi fel pe o raza de 30-40 de kilometri de la granita, in Ungaria.

“Speram sa intram in Spatiul Schengen si, la un moment dat, va trebui sa cream o strategie coordonata de dezvoltare a spitalelor situate de-a lungul granitei”, a explicat Cseke Attila. Odata ce o asemenea strategie va fi creata, pacientii romani si maghiari ce locuiesc langa granita vor putea apela la unitatea sanitara cea mai apropiata de domiciliul lor, indiferent ca aceasta se afla in Romania sau in statul vecin.

Sursa: Puterea

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns