Cseke Attila: Pana la sfarsitul lunii vor fi transferate toate spitalele

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a precizat, dupa o conferinta cu autoritatile locale si sanitare, ca pana la sfarsitul lunii aproape toate spitalele for fi transferate catre autoritatile locale. Acesta a verificat, in timpul videoconferintei, modul in care se desfasoara procesul de descentralizare a unitatilor sanitare cu paturi.

“Cu 2-3 exceptii, toate autoritatile locale au pregatit sedintele de consilii locale si judetene pentru validarea transferului spitalelor si sunt multumit ca s-a inteles importanta acestui pas pe care il facem in acest an prin descentralizare. In aceste 10 zile pana la sfarsitul lunii vor fi transferate aproape toate unitatile”, a declarat Cseke Attila, dupa videoconferinta.

Ministrul Sanatatii a subliniat in timpul discutiilor ca arieratele realizate de spitale pana la data de 31 martie 2010 vor fi platite de la bugetul de stat la urmatoarea rectificare bugetara, indiferent ca aceasta se va realiza inainte sau dupa transferul spitalului.

Pana in prezent au fost semnate protocoalele de predare-primire dintre directiile de sanatate publica si autoritatile locale pentru 16 spitale din 5 judete. Conform legislatiei in vigoare, procesul de transfer al tuturor celor 373 de unitati sanitare cu paturi catre autoritatile locale trebuie sa se finalizeze la 10 iulie 2010.

Sursa: Agerpres

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns