CMR ofera sprijin logistic medicilor amendati

“Amenzile primite de medici in urma controalelor efectuate de Casele de Asigurari de Sanatate vor fi contestate, iar CMR va sustine logistic toate contestatiile pe care le vor face medicii si va intra ca parte in proces alaturi de acestia”, a declarat in cadrul unei conferinte de presa Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR).

“Mesajul pe care l-am transmis foarte clar in teritoriu este ca aceste amenzi sa fie contestate. Dupa ce vom avea un numar de hotarari invalidate, vom cere si daune morale pentru tot corpul medical, pentru ca este inadmisibil ce s-a intamplat. Judetul Botosani a anulat toate amenzile, dar sa stiti ca nu din dragoste pentru Colegiul Medicilor, ci pentru ca pur si simplu erau ridicole”, a mai precizat Vasile Astarastoae.

El a apreciat ca amendarea cu 5.000 de lei a medicilor “pentru ca au gresit o litera pe concediul medical” reprezinta “o noua metoda de finantare a sistemului de sanatate gasita de ministrul Sanatatii”. Potrivit presedintelui CMR, din cei 1.200 de medici controlati, 350 au fost amendati.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns