CMR a refuzat sa participe la dezbaterile privind noua metodologie de compensare a medicamentelor

Colegiul Medicilor din Romania a anuntat ca nu participa la dezbaterile privind noua metodologie de compensare a medicamentelor pe clasa terapeutica, intr-o scrisoare adresata Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

“Deoarece in decursul timpului CMR a constatat atitudinea aroganta a CNAS, prefera sa nu participe la dezbaterea organizata in data de 11.06.2010 tocmai pentru a nu-si asocia numele cu o activitate formala de pseudo-consultare”, se arata in scrisoarea adresata CNAS.

“Colegiul Medicilor din Romania si-a exprimat clar punctul de vedere privind inacceptabilitatea decontarii pe clasa terapeutica asa cum este ea prezentata in documentul supus dezbaterii care duce la o crestere semnificativa a coplatii suportata de pacient si la o modificare a comportamentului prescriptorului obligat sa acorde un tratament nu in functie de eficienta terapeutica, ci in functie de posibilitatile materiale ale omului bolnav. Mai mult, actul normativ impune o conduita profesionala contrara ghidurilor si protocoalelor aprobate de Ministerul Sanatatii”, se precizeaza in scrisoare.

Sursa: GhidCabinet.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Un raspuns la “CMR a refuzat sa participe la dezbaterile privind noua metodologie de compensare a medicamentelor”

  1. axel A spus:

    aroganti ? nici o noutate. asa au fost tot timpul. e normal. stau cu curul pe bani frumsoi, banii nostri , ai tuturor. acum constata CMR ca nu are cu cine se consulta ? socul de anul acesta privind CoCa si normele are vreun tratament in viziunea CMR ? datul casei in judecata privind normele CoCa poate dura ani buni. romanii sunt bolnavi astazi.

Lasa un raspuns