Ce medicamente s-au vandut cel mai bine in ultimul an

Romanii au cumparat in perioada aprilie 2009-martie 2010 in special medicamente pentru ameliorarea durerilor sau pentru reducerea simptomelor specifice racelilor si gripei, insa in topul celor mai bine vadute medicamente s-au clasat si cele pentru profilaxia bolilor cardiovasculare.

Pe primul loc in topul celor mai vandute medicamente de pe pietele locale se situeaza Algocalminul, cu vanzari in valoare de circa 9,6 milioane de euro. Produsul Zentiva a fost cel mai vandut medicament eliberat fara reteta, in conditiile in care romanii au achizitionat 8,3 milioane de cutii de Algocalmin. Conform Cegedim, valoarea totala a vanzarilor a fost in scadere cu 13% fata de perioada precedenta.

Siropul Nurofen pentru copii, produs de Reckitt Benckiser, a fost cel de-al doilea cel mai vandut medicament fara reteta in cele 12 luni finalizate la 31 martie 2009: romanii au cumparat peste 4 milioane de bucati. Vanzarile acestui medicament s-au ridicat la 7,8 milioane de euro, in crestere cu 35,2% fata de perioada aprilie 2008-martie 2009.

Comprimatele de Nurofen Raceala si Gripa produse de Reckitt Benckiser, se afla pe locul trei in top, cu 2,9 milioane de unitati vandute, conform Cegedim. Valoarea totala a vanzarilor a fost de 7,6 milioane de euro, in crestere cu 8,9% fata de perioada anterioara.

Produs de Terapia Ranbaxy, Aspenter s-a vandut in perioada aprilie 2009-martie 2010 in 3,7 milioane de cutii, in valoare de circa 6,5 milioane de euro. Din punct de vedere valoric insa, vanzarile au fost in scadere cu 10,8%.

Sursa: Capital

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns