Ce influenta va avea descentralizarea asupra calitatii actului medical

Descentralizarea din sistemul sanitar, adica trecerea a circa 370 de spitale din administrarea Ministerului Sanatatii, in cea a consiliilor locale si judetene, aduce mai multe semne de intrebare decat certitudini printre managerii unitatilor, in timp ce unele autoritati locale isi fac deja planuri de reorganizare, iar altele planuiesc investitii in spitale.

Pe de alta parte, companiile private care livreaza echipamente medicale considera descentralizarea sistemului ca fiind o idee foarte buna si estimeaza ca masura va avea un impact benefic asupra afacerilor pe care le desfasoara.

“In afara de ordonanta Guvernului prin care s-a stabilit trecerea la primarii si consiliile locale, pana acum nu am primit nimic oficial”, a declarat Cecilia Ionescu, manager al Spitalului Orasenesc Pucioasa. Ea a precizat ca stie parerile primarilor si ca majoritatea dintre ei nu-si doresc aceasta responsabilitate.

“Odata cu descentralizarea mai capatam un stapan in plus. De politicile sanitare va continua sa raspunda Ministerul Sanatatii, de fonduri Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, insa deocamdata nu stim ce rol va avea primaria sau daca vom fi intr-o relatie de coordonare sau de subordonare. Primaria ne intreaba pe noi, iar noi intrebam primaria”, a mai declarat Cecilia Ionescu.

Sursa: Ziarul Financiar

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns