Capitala se confrunta cu o invazie de insecte

Temperaturile ridicate din ultima perioada, urmate imediat de ploi abundente, au creat un climat extrem de favorabil inmultirii insectelor in Capitala, astfel ca bucurestenii se confrunta in prezent cu o adevarata invazie de insecte.

“Temperaturile care au fost in acest an, cu iarna pana aproape de vara si vara cu incalzirea dintr-o data, cu foarte multa vegetatie care a explodat dintr-o data, cu multa umiditate, nu au facut altceva decat sa favorizeze dezvoltarea tuturor insectelor. Intr-adevar fata de anul trecut, anul acesta este mai pacatos din acest punct de vedere”, a declarat Andrei Leca, directorul companiei cu care Primaria Capitalei are contract pentru dezinsectie.

“Toate insectele sunt vectori pentru diversi germeni care se transmit, de la tantari pana la mustele acestea de langa balta. Capusele care sunt foarte periculoase si microbii pe care ii transmit prin muscatura in organismul uman pot produce niste lucruri ingrozitoare. De exemplu, capusele pot transmite niste microorganisme care determina niste afectiuni ale nervilor periferici, polinevrita, encefalita etc. Este o patologie foarte vasta transmisa de insecte, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne panicam”, a declarat dr. Sandra Adalgiza Alexiu, secretarul Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti (AMFB).

Sursa: Realitatea.net

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns