Basescu, chemat sa medieze conflictul din Sanatate

Producatorii de medicamente s-au adresat Presedintiei, incercand sa previna escaladarea conflictului cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Consilierii presedintelui au promis ca la Cotroceni se va constitui un grup de lucru care sa analizeze situatia.

Desi firmele occidentale ar prefera sa ofere gratuit unele produse pe langa cele vandute catre spitale, autoritatile pregatesc o licitatie centralizata pentru urmatorii trei ani, care ar duce la distorsionarea pietei. Scaderea preturilor la medicamente, impusa de autoritati producatorilor nu reprezinta o solutie: medicamentele vor deveni mai ieftine decat in Vest si vor fi reexportate de distribuitori, in timp ce blocajul compensarii ii va face pe romani sa nu-si permita produsele abia ieftinite.

Managerii companiilor straine din industria farma reprezentate in Romania au anuntat-o pe Alexandra Gatej, consilier pe probleme economice la Cotroceni, ca intentioneaza sa transmita un Memorandum Presedintiei, pe care sa-l faca public, asa cum au procedat si in 2005. Firmele avertizeaza asupra blocajului financiar din sistem, dar si asupra haosului normativ, sugerand ca noul sistem de compensare favorizeaza coruptia.

Sursa: Puterea

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns